Tuňák steak 1 kg

Kód: 7551
Značka: Iceland
349,90 Kč / ks 304,26 Kč bez DPH 349,90 Kč / 1 kg
Skladem

Tuňák je jednou z nejběžněji lovených ryb. Je to dravá ryba s výrazně tmavým masem. Ze syrového tuňáka se připravuje oblíbené sushi. Steaky z tuňáka se nejčastěji připravují tzv. „rare“, aby zůstaly šťavnaté. Parazitů se v tomto případě nemusíte bát, mražením se všechny zničí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: Tuňák žlutoploutvý 93% ulovený na moři, mraženo na moři, voda

Výživové údaje na 100g
Energie 452 kJ
Tuky 1 g
(z toho nasycené mastné kyseliny) 0,2 g
Sacharidy 0 g
(z toho cukry) 0 g
Vláknina 2,1 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 0 g

  

Skladujte při teplotě -18°C nebo nižší. 

Návod na přípravu: Nechte tuňáka před přípravou úplně rozmrazit v lednici. Nejoblíbenější příprava tuňáka je pravděpodobně grilování, ale můžete ho také péct, jestliže chcete chutnou obměnu. Pokud se vám podaří koupit tuňáka v sushi kvalitě, nebojte se ho servírovat syrového.

Rozehřejte pánev nebo gril. Steaky a filety z tuňáka se často připravují na grilu nebo grilovací pánvi. Klíčem k úspěchu je zdroj tepla dobře rozehřát, než začnete tuňáka smažit. Jen tak se maso propeče rovnoměrně, a bude mít křupavou kůrčičku.

Pokud smažíte tuňáka na sporáku, použijte k tomu litinovou nebo jinou pánev se silným dnem. Rozpalte ji na středně vysokou teplotu. Přidejte lžičku arašídového nebo řepkového oleje a rozehřejte ho, až se z něj začne kouřit.

Jestliže používáte gril, zapalte dřevěné uhlí alespoň půl hodiny předtím, než plánujete tuňáka grilovat. Mřížka se tak dostatečně rozpálí.

Z obou stran tuňáka zprudka osmažte, aby se maso zatáhlo. Tuňákové steaky se obvykle podávají syrové, protože textura masa je za syrového stavu chutnější, než když je maso úplně propečené (bývá suché). Abyste dosáhli správné konzistence, dejte steak na rozpálenou pánev a nechte smažit asi 2 minuty. Pak maso obraťte, smažte z druhé strany další 2 minuty, a stáhněte z ohně.

Při smažení nebo grilování tuňáka sledujte, abyste ho nepřesmažili příliš. Pokud se vám zdají dvě minuty jako příliš dlouhá doba, zkraťte ji.

Máte-li rádi tuňáka připraveného "well done" (uvnitř hotového), nechte ho smažit nebo grilovat déle.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ryby a mořské plody mražené
Hmotnost: 1 kg
Alergeny: ryby

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.

x