Čokoládový dort bez lepku 430 g

Kód: 3106
Značka: Semix
89,90 Kč / ks 81,73 Kč bez DPH 20,91 Kč / 100 g
Skladem

Oceněno potravinářskou komorou České republiky, Přidáte vejce, šlehačku, banány, olej, Vhodné pro celiaky, Smetanová náplň s banánovou příchutí

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: Složení sypké směsi, Cukr, Rýžová mouka, Pšeničný škrob deproteinovaný, Čokoládové kousky 11 % (cukr, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, kakaová hmota, sušená syrovátka, emulgátor: sójový lecitin), Zahušťovadlo (modifikovaný bramborový škrob, E415, alginát sodný (E401, E516, E450)), Syrovátka, Emulgátor (glukózový sirup, sójová mouka, E472b, E477), Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, Kypřicí látky (E500, E450), Sůl obohacená jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný), Aroma.

Výrobek může obsahovat stopy vajec, skořápkových plodů a sezamu. 

Výživové údaje na 100 g
Energie
1680 kJ/402 kcal
Tuky 5,4 g
(z toho nasycené mastné kyseliny) 5,2 g
Sacharidy 83 g
(z toho cukry) 51 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 3 g
Sůl 0,7 g

Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ/2000kcal)  

Skladujte v suchu!

Návod na přípravu: K přípravě korpusu potřebujete: 4 vejce (velikost M), 30 ml vody (5 polévkových lžic) a 40 ml oleje (6 polévkových lžic).
K přípravě náplně potřebujete: 3 banány, 100 ml vody a 500 ml vychlazené smetany na šlehání.

1. Směs na korpus, vejce a vodu dáme do vyšší misky a šleháme ručním šlehačem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a krátce zašleháme. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy (ø 26 cm) vysypané rýžovou moukou a pečeme (pokud nejste celiak, vysypte formu běžnou moukou). Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme dle trouby (150 - 170 °C, 40 - 50 minut). Po upečení oddělíme okraj formy a necháme korpus vychladnout.
2. Po vychladnutí oddělíme dno formy, položíme korpus na dortový podnos a začneme jej od středu pomocí lžičky vydlabávat tak, aby ode dna zbyla 1 - 2 cm tlustá vrstva a po jeho obvodu 1 cm široký vnější okraj. Hmotu, kterou jsme vydlabali z korpusu, nadrobíme do misky.
3. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a pokládáme plochou stranou na vydlabaný korpus.
4. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé konzistence. Směs na přípravu náplně šleháme v nádobě s vodou a poté přidáme vyšlehanou smetanu. Smetanový krém naneseme ode dna korpusu do tvaru kopečku a posypeme rozdrobenou hmotou, kterou jsme si do misky vydlabali z korpusu. Poté necháme v chladničce cca 2 hodiny ztuhnout a podáváme.

Doplňkové parametry

Kategorie: Pečení a vaření
Hmotnost: 0.43 kg
Alergeny: mléko, obiloviny obsahující lepek, sója
Může obsahovat stopy: vajec, skořápkových plodů a sezamu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.

x